It-løsninger

Bus Center Vest A/S tilbyder IT-løsninger til alle busmærker. Vi leverer løsninger indenfor flådestyring, infotainment, voice announcement, WIFI, automatisk passagertælling og videoovervågning.

Vores konsulenter tager gerne ud til dig for en uformel snak om netop de løsninger, du har brug for.

Vi monterer og servicerer i hele landet.

Du er velkommen til at kontakte Jens Lind-Petersen på tlf. 40 97 95 21, hvis du har brug for rådgivning eller har spørgsmål til vores udbud af IT-løsninger.

 

Et flådestyringssystem kan optimere drift, økonomi og miljø – det er et effektivt værktøj, der kan give 6-20% i brændstofbesparelse.

Tracking af køretøjer i realtid medfører, at et køretøj hurtigt og effektivt kan spores. Ud fra køretøjets canbus kan informationer og rapporteringer om bl.a. brændstofforbrug, hastigheder og kørselsadfærd udlæses. Herudover er der mulighed for at downloade bussens GPS-historik og diverse rapporter samt oprette POI’er og alarmzoner, hvoraf sidstnævnte kan sikre et køretøj mod tyveri. 

Ved hjælp af et integreret I-coachingpanel placeret ved instrumentpanelet er det muligt for chaufføren at følge sin egen kørselsadfærd under kørslen og dermed øjeblikkeligt reagere på den. Dette kan bidrage til en bedre brændstoføkonomi samt mindre slitage på køretøjet.

En specialdesignet infotainmentskærm til busser bidrager til en bedre passagertilfredsstillelse under kørslen. Infotainmentskærme kan formidle informationer til passagererne om fx rute, destination og næste stop og/eller vise nyheder, vejr og reklamer.

Voice announcement kan anvendes til automatisk at formidle informationer, fx om bussens geografiske placering. Dette sker vha. en computerstyret stemme. 

Voice announcement foregår via en centralstyret computer, der er fysisk placeret i bussen. 

Vha. forprogrammerede stoppestedskoordineringer, herunder busidentifikationsnummer, busrutenummer og køreplaner, samt med baggrund i GPS-koordinater og odometer (= distancetæller placeret ved ét af bussens hjul) genereres et annonceringssignal, der kables til bussens højtalersystem.  

Med en trådløs internetforbindelse i bussen på enten 3G- eller 4G-netværket har passagererne mulighed for frit at oprette sig som brugere på bussens WIFI og dermed surfe på internettet via deres egen mobil, smartphone, tablet eller pc.

Hardwaren er testet og kvalitetssikret til anvendelse i transportbranchen.

Der benyttes avancerede cachingteknikker for at optimere internetoplevelsen for passagererne. Endvidere er der sikret en ensartet landing-page samt logning af datatrafik.

Automatisk passagertælling er et strategisk og effektivt værktøj til driftsoptimering. Passagertællingssystemet er et komplet stand-alone-system, hvor såvel hardware som software er integreret og kan anvendes uden yderligere programstyringer. Systemet har en yderst høj målepræcision, er ekstremt driftssikkert og er let at implementere.

Systemet fungerer med én onboard busrouter, inkl. GPS-antenne, samt én sensor til hvert dørparti i bussen. Sensoren er en ny type sensor, der anvender 3D-teknologi. Den har en tællenøjagtighed på 98 %. Der er mulighed for, at tælledata kan blive sendt over GSM eller WLAN.

Krypterede tælledata analyseres via et unikt udviklet softwareprogram, hvorfra utallige udlæsningsmuligheder kan foretages. Der kan bl.a. udlæses data for målinger af påstigninger, udstigninger, totalt antal passagerer pr. minut, pr. time, i dagsintervaller og efter dato. Herudover kan der udlæses projektioner.

Videoovervågning bliver en mere og mere integreret del af hverdagen. Når dit køretøj - bus, taxa eller personbil - bliver udstyret med videoovervågning, medfører det en mere sikker rejse. Systemet fungerer præventivt mod overfald og tyveri. Skulle noget alligevel ske, kan de lagrede data fra overvågningen anvendes som dokumentation i retssager og / eller politisager.

Videoovervågningssystemet leverer en meget høj standard af billeder. Der foretages kontinuerlig optagelse af hændelser, og disse bliver så overført og håndteret direkte i et specialudviklet softwareprogram, hvorefter billederne / optagelserne kan anvendes.